התעללות בגנים - האם באמת ניתן למנוע?
- שלי רפאלי
- 17 באפר׳ 2020
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 25 במאי 2020
תופעת ההתעללות בגנים היא תופעה קשה הדורשת תשומת-לב והתייחסות של כל הגורמים הקשורים בטיפול בילד.
בין הילדים שנתגלו כקורבנות התעללות יש מספר רב של ילדים בגיל הגן. ילדים רכים עלולים להיות קורבנות "נוחים" לניצול ולהתעללות מצד מבוגרים. בשל גילם הם תלויים יותר במבוגרים סביבם לסיפוק צורכיהם הראשוניים והבסיסיים. לעיתים תכופות הם אינם מבינים את פשר ההתנהגות הסוטה או האלימה כלפיהם, והם עלולים לקבלה כתופעה טבעית בחיי היום-יום שלהם. ילדים כאלו זקוקים לעזרה ולטיפול מיידי, אלא שלעתים קרובות הם אינם יודעים מה לעשות וכיצד ואל מי לפנות בבקשת עזרה. לעתים הם פוחדים להגיב או להביע את מצוקתם ולעיתים הם פשוט לא י-כ-ו-ל-י-ם.

אלמוג , בן 3 וחצי צולם ע״י אמא שלו כשחזר מהגן עם סימנים.
כיום, רוב מסגרות החינוך לגיל הרך בישראל אינן בפיקוח, מתוך חצי מיליון תינוקות ופעוטות בגילאי לידה עד שלוש שנים, רק 100 אלף שוהים במוסדות מפוקחים, המשמעות הינה שכ-400 אלף ילדים שוהים במסגרות שאינן מפוקחות והערכה היא כי קיימים כ-20,000 פעוטונים משפחתונים וגנים פרטיים לגיל הרך בישראל.
ב14.3.2017 הועלתה הצעת חוק התקנת המצלמות לשם הגנה על פעוטות במעון יום לפעוטות וב24.12.2018 הצעת החוק עברה בקריאה שניייה ושלישית במליאת הכנסת ואושרה סופית.
האמנם?
״המשטרה פרסמה היום (חמישי 4/7/2019) סרטון קשה לצפייה, שצולם במשפחתון הנמצא בבעלות הגננת כרמל מעודה, החשודה בהתעללות בילדים שהיו תחת אחריותה. בסרטון נראית הגננת פוגעת בילדים בצורה קשה - כאשר בין היתר היא נראית קושרת ידי ילדים לדקות ארוכות, מאכילה אותם בכוח עד להקאה - ולאחר מכן מאכילה אותם שוב בקיא. משטרת ישראל פתחה בחקירה במהלכה נאספו ראיות כנגד הגננת, שביססו את החשדות נגדה. במהלך החקירה איתרו חוקרי המשטרה את תיעוד מצלמות האבטחה בגן, שתיעדו את הנעשה בגן בשעות הפעילות, ואת התנהלותה של מעודה מול הפעוטות.״
כרמל מעודה , גננת בת 25 ממרכז הארץ שבבעלותה משפחתון אותו היא מנהלת בביתה , הואשמה בגין 18 אישומים חמורים הכוללים עבירות של התעללות בקטין או חסר ישע ותקיפת קטין או חסר ישע.
אע״פ התקנת המצלמות בגן , התרחשו מעשי אלימות קשים מצד הגננת כנגד ילדי הגן המדובר והמצלמות לא מנעו ממנה לבצע אותם.
אז האם באמת ניתן למנוע את התופעה הקשה הזו?
האם יש דרך לשמור על ילדינו ממקרים כאלו ואחרים?
גולשים יקרים, להורים שביניכם ולאלו שעתידים להיות- תסתכלו תמיד , תשאלו, תבדקו ותחקרו.
הפרעות פתאומיות בשינה , פחד מצעקה חזקה או מרעש פתאומי , סימני לפיתה בידיים ו/או סימנים מחשידים על הגוף - אם מופיעים אחד או יותר מהתסמינים הבאים , אם משהו נראה לכם לא בסדר, בדקו בכל דרך אפשרית עד קבלת תשובה - אלו הילדים שלנו.
ואתם , פוליטיקאים יקרים , אכפו את חוק המצלמות באכיפה מוגברת , שמרו עליהם , הגנו עליהם , זה יכול להיות הילד של כל אחד מאיתנו שם!
Comments