שכחת ילדים ברכב - אסון שיכול לקרות לכל אחד !!
- שלי רפאלי
- 23 במאי 2020
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 25 במאי 2020
עצור/י ! לא שכחת משהו?
זה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו,שנייה אחת של חוסר ריכוז,הסחת דעת קלה,ראש מעט טרוד,ואנו יכולים לאבד את היקר לנו מכל.
״מאז שנת 2012 נשכחו ברכב מאה שמונים ושמונה ילדים, שניים עשר ילדים מתוכם מצאו את מותם ברכב. שהייה של ילד ברכב סגור במשך מספר שעות עלולה להביא לפגיעה קשה ואף למוות״.
לצערנו,תופעת שכחת ילדים ברכב הופכת לשכיחה בקרב הורים רבים. יש לציין שברוב המקרים מעשה זה אינו נעשה בזדון אלא כתוצאה ממספר גורמים לדוגמא:
אי ידיעה- נהג ברכב הסעות המסיע מידי יום מספר ילדים אל בית הספר או אל הגן, עלול לא לשים לב כי אחד הילדים נרדם בדרך ולא ירד במקום המיועד לו. בתום הנסיעה ירד הנהג מהרכב,ינעל אותו ואפילו לא ידע כי ברכב שבו נהג נמצא ילד בסכנה גבוהה.
דוגמא נוספת,הסחת דעת- הורה הנוסע עם ילדו ברכב עלול לשכוח את הימצאות הילד ברכב,ערב אירוע שהסיח את דעתו. לעיתים הילד נרדם וההורה יוצא מהרכב ונועל אותו.
בנוסף, תזמון מוטעה- נהג היוצא מהרכב למספר דקות מועטות, הוא מודע כי הילד נשאר לבד ברכב, אך מסיבות בלתי צפויות הוא מתעכב ואינו חוזר מיד אל הרכב.
לעולם אל תשאירו ילד צעיר ברכב סגור, גם לא לדקה, אתם מתכוונים לדקה אך אינכם יכולים להבטיח שלא תתעכבו יותר מכך.

צולם על ידי תהילה לוסקי
מה ניתן לעשות?
קיימים מספר אמצעים שפותחו לאור המצב על מנת למנוע את התופעה:
יישומונים בטלפון הנייד(אפליקציות)- מבוססים על נתונים אותם מזין הנהג בתחילת השימוש בשילוב GPS, ומפעילים התראה קולית או התראה באמצעות מסרון לנהג. יישומון נוסף מקשר בין הצוות החינוכי להורי הילדים ומעדכן אותם על ילדים שטרם הגיעו לגן.
מערכות מבוססות חיישנים- מבוססות על טכנולוגיה המזהה נפח/טמפרטורה/לחץ/ קול/ בעלות מצלמה. חלקן בעלות התראה קולית לנהג/ת. חלק מהאמצעים כוללים מערכות אקטיביות ברכב במקרה שילד/ה נשכח/ה בתוכו, כגון: הפעלת האזעקה, פתיחת חלונות, שידור אות מצוקה או הפעלת אורות אזהרה, שליחת מסרון או הפעלת מצלמות (רלוונטי לרכבי הסעות ואוטובוסים).
היתרון במערכות מסוג זה הוא שהן פועלות באופן אוטומטי ללא תלות בהפעלה או נטרול של גורם אנושי.
מחזיקי מפתחות המתחברים לצרור מפתחות הרכב- מצריכים חיבור אקטיבי של הנהג לפני תחילת הנסיעה ומזכירים לשחרר את הילדים החגורים מאחור בתום הנסיעה.
כרית בטיחות- מונחת במושב הילד ומופעלת ע״י משקלו. במקרה שהנהג מתרחק מהכרית מופעל צליל תזכורת במכשיר המחובר לצרור המפתחות של הנהג, ובהמשך אף מפעילה אזעקה ברכב עצמו ומתריעה בפני עוברי אורח שנמצאים סמוך לרכב.
מעבר לפתרונות שצוינו קודם לכן,ישנם מספר טיפים שעשויים לסייע:
* ודאו בטרם נעילה שהרכב ריק מנוסעים.
*כשאתם באוטו עם הילדים אל תדברו בטלפון הנייד, זה מסיח את הדעת.
*טיפ נוסף להשים את התיק, הארנק או הטלפון הנייד במושב האחורי ליד הילד.
* ניתן להפעיל תזכורת בטלפון הנייד סביב מועד ההגעה המשוער ליעד.
אני קוראת לכם הפוליטיקאים צריך לחוקק חוקים ואזהרות חמורות בנושא, ובנוסף לפרסם כמה שיותר פתרונות היכולים לתרום ולמנוע את הטרגדיה הזאת.
מקורות מידע:
Comments